Internetes kereskedelemről pár szóban:

A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ alapgondolatát egy 2013-ban megjelent írás adta, amely arról számolt be, hogy az internetes kereskedelem folyamatosan növekszik és a web-áruházak kezdenek versengeni a vásárlókért, mert a gyorsan kialakult helyzet növekedése ezen a területen lassabb ütemben nő, mint a web-áruházak száma. Az interneten keresztül vásárolt árúérték évről évre nő, mint azt az alábbi grafikon jól mutatja. 2002 és 2016 és között a 4,5 milliárd forintos forgalom 430 milliárd forintos forgalomra nőtt, ami 15 év alatt 95, majdnem 100 szoros forgalomnövekedést jelent. A kezdeti kis értékű árú cikkek mellett ez idő alatt megjelentek a nagy értékű árúkat forgalmazó cégek is az internetes piacon, így alakult ki ez a hatalmas fejlődés. A vevők számának növekedése ennél sokkal lassabb. Ez azt jelenti, hogy a meglévő vásárlók egyre magasabb értéken vásárolnak. A vásárlók között számos vállalkozás és intézmény is megjelent, így a képet ez a tény szintén befolyásolja.

A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ gondolata:

A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ gondolata abból az igényből fakadt, hogy piaci igény mutatkozik minden szinten az internetes kereskedelemben a vevők körének bővítésére. Ezt az igényt számos internetes vállalkozás próbálja kielégíteni, akik azt az üzletpolitikát folytatják, hogy „add ide az árudat, termékedet, szolgáltatásodat és azt majd én eladom” ez egyes tömegcikkeknél megoldást is jelent. Van viszont számos vállalkozás, (főleg a KKV szektorban) akik a vállalkozásukat a magukénak érzik és nem akarják az értékesítés sikerének élményét elveszíteni, mert Ők ezért a sikerért, és persze a siker fokmérőjéért a bevételért dolgoznak, nekik a meglévő megoldások nem nyújtanak segítséget. Itt körvonalazódott az a piaci igény, aminek a végterméke a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ lett.

Mi is az a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ:

Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ ahogy a nevében is szerepel egy pontosan olyan rendszer alapján kialakított Pláza, mint sok-sok épített és ingatlannal rendelkező társa, ahol a Bérlő a vállalkozó egy üzlethelyiséget bérel és a maga személyiségére kialakított közegben és megjelenési formában értékesíti termékét, szolgáltatását, árúját, információját. A Pláza részére csak egy üres helyiséget és a helyiség eléréséhez utakat, reklámot és számos az ingatlanhasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatást nyújt a vállalkozásnak bérleti díj fejében. A Pláza önmaga nem kereskedik, nem szól bele a vállalkozás üzletpolitikájába, a vállalkozás a saját kockázatára és hasznára dolgozik.
A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ pontosan ugyan ezeket a szolgáltatásokat nyújtja a vállalkozónak. Ahol az üzlethelyiséget egy kis négyzet, a kialakított üzlet a web-oldal/áruház, a birtokba vételt a web-áruház elérhetőségét biztosító link elhelyezése a négyzetben jelenti. A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ nem szól bele a Bérlő üzletmenetébe, sőt a weblapjának elérését segítő keresővel szolgálja ki a Vevőt és a vállalkozót, a Bérlőjét, aki itt is a maga kockázatára és hasznára úgy alakítja ki a tevékenységét, ahogy akarja, tudja. A Bérlő és a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ üzemeltető bérbeadója között a szerződéses kapcsolat a bérletről és a vevőtoborzásról/reklámozásról szól.

Hogy működik ez a gyakorlatban:

A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ újszerűségét a kereső és megjelenítő rendszer adja. Tekintettel arra, hogy az Európai Unió és a világháló megjelenése óta nincsenek határok és távolságok a kereskedelemben és a szolgáltatások és az információs piac területén, így a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ működési területe egy gazdaságilag átjárható egységre az Európai Unió közössége területére korlátozódik. A Vevő amikor felmegy a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ web oldalára, akkor először a nyelvet választja ki. Milyen nyelven akarja azt az árucikket, szolgáltatást vagy információt megkeresni. Ezt követi a milyen termékcsoportot. Bevásárló központot, szolgáltatást, kulturális oktatási intézményt, vagy információt akar szerezni, venni, vagy utána érdeklődni. Ezt követi, hogy a kért terméket mekkora körben keresi. Például, egy péksüteményt a közeli pékségben, egy ruhaneműt akár a település egészében, egy autót a megyében egy gépalkatrészt országosan, egy szoftvert akár egész Európai Unió területén stb. Ezt követi a mit keresése. Itt a vállalkozások által megadott keresőszavak jelennek meg alfabetikus sorrendben. Egy „Enter” billentyű lenyomásával a vevőnek a rendszer felajánlja a kereső feltételeknek megfelelő valamennyi vállalkozást. A felajánlott vállalkozások közül a vevő választ. Ő dönti el, hogy a rendszerben szereplő és a keresőfeltételeknek megfelelő vállalkozások közül kit választ. Ugyan abból a termékből, vagy szolgáltatásból az egyik vevő az olcsó tömegterméket, a másik a standard, a harmadik a magas árfekvésű prémium kategóriát keresi és választja. Ez a pár példa a vevők választási szempontjaiból csak talán egy százalék. Ezzel a keresővel megjelenített vállalkozások közül nincs vesztes mindenki megtalálja azt a vevőkört, aki az Ő termékét vagy szolgáltatását keresi. 1990 óta tanulmányozzuk világszerte a vevők lélektanát, de nincs magyarázat sem erre a viselkedésre sem és arra a viselkedésre sem. Egy biztos, hogy a világ szinte valamennyi nagyvárosában – sok esetben egy egész utcában – egy kupacba tömörül valamennyi azonos árút értékesítő kereskedő és mindegyik – pár százalékos eltéréssel – ugyan olyan forgalmat tud lebonyolítani. Erre a ténymegállapításra alapoztuk és alakítottuk ki a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ kereső rendszerét, ahol szintén egy helyen található meg valamennyi azonos keresési feltétel alatt található vállalkozás. A keresési feltételeket a vállalkozás negyedévente megváltoztathatja, bővítheti szűkítheti, a tevékenységének és a tapasztalatainak megfelelően.

Miért kell bérleti díjat fizetni?

A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központot üzemeltető vállalkozás pontosan ugyan olyan vállalkozás, mint az Öné, pontosan ugyan azokkal a gondokkal és problémákkal küzd menedzsment, mint Önnél a vállalkozásüzemeltetés területén. Nekünk is van jogászunk könyvelőnk, és számos olyan központi általános költségkiadásunk, mint Önnek. Ezen felül itt vannak a jogdíjak. A bérleti díj egy részét átengedjük a jogtulajdonosoknak, ezzel váltva meg a szellemi termékük használatát. A következő és Önt is érintő jelentős kiadás a folyamatos reklámköltség. Következő jelentős kiadásunk a fejlesztés. A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ nem egy statikus web-lap, ami egyszer elkészült és így éli le az életét. A Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ olyan mint egy vállalkozás, mint egy élő organizmus, ami állandóan változtatja alakját, formáját, méretét, igényeit és szükségleteit. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak a következő és következő, de az Önnek nyújtott szolgáltatást csak pozitívan érintő újabb és újabb megoldásokon. Ez a fejlesztés viszont sokba kerül. Ön is találkozott már olyan termékkel, aminek a legyártása 1.-€ és az ára még is 100.-€ mert annak az egy terméknek a kifejlesztése egy termékre vetítve 99.-€ volt.

Hol jeleneik meg Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központ?

Először Magyarországon Angliában, Lengyelországban, Szlovákiában, Ausztriában és Németország egyes tartományaiban. 2020-2022-re tervezzük elérni, hogy a legjelentősebb Európai Uniós országok kereskedelmének 0,1 %-a Help Pláza Virtuális Bevásárló és Szabadidő Központon keresztül zajlik. Ez a fejlődési stratégiánk első állomása. Ezt követik a további fejlődések, melyek tervezése 2020-ra fejeződik be, az addigi tapasztalatok figyelembe vételével.